Kategoriarkiv: Brugerartikler

Til medlemmer eller andre der gerne vil skrive en artikel

Lidt om natløb

Natløb hvad er det?

Ja, det løbes normalt ikke om natten som navnet antyder, men som regel i vinterhalvåret om aftenen, hvor det er mørkt – så det er altså ikke noget med at skulle ud i skoven ved midnat.Natløb

Man bruger kraftige pandelygter så man kan også se de nærmest omgivelser og ikke mindst kort og kompas.

Er det sjovt?

Ja det er rigtig sjovt, fordi man føler man er i en anden verden og man kan se de andre løbere som hoppende lys rundt omkring i skoven.

Der er normalt fællesstart for de enkelte grupper så man bliver grebet af stemningen, og glemmer egentlig at det er et natløb.

Tit er der mange deltagere, og efterfølgende er der som regel mulighed for at spise sammen med de andre orienteringsløbere(indendørs i varmen), da natløb tit ligger lige omkring spisetid ved 6-7 tiden.

Er det svært?

Både ja og nej, det er i hvert fald anderledes end i dagslys, bla. fordi du kun har det synsfelt som pandelampen giver, posterne har dog reflekser som gør at de ses på noget større afstand end i dagslys.

Udfordringen består i at benytte de rigtige ledelinjer da nogle terrængenstande ikke er helt så åbenlyse som i dagslys – tit bruger man mere stier og åer m.m. end ved dagsorientering, større højdeforskelle længere væk er f.eks. ikke så egnet da man kun ser ca. 20-30 m frem.

Som forudsætning bør man kunne finde ud til en større sti ved hjælp af kompasset, men som regel kan man se andre løberes pandelamper og også bruge dem som hjælp hvis man bommer.

Hvad med udstyret?

OK73 har flere pandelamper til udlån, bare skriv til ok73@ok73.dk.

Hvordan kommer jeg til et natløb:

Der er ikke OK73 træningsløb, men i O-Service kan man finde de natløb der er arrangeret, og så møde op, man kan sagtens få hjælp og der er også nemme baner – evt. skriv i Forum her på hjemmesiden eller til ok73@ok73.dk, så kan du også spørge efter udstyr.

 

Med venlig o-hilsen

Michael M